Góg Angéla Emlékek cukrászdája című diplomaprojektjében ízek és emlékek viszonyát kutatja.

 

Góg Angélát diplomamunkája során az emlékek visszaidézésének mechanizmusa kezdte el foglalkoztatni. Hogyan és minek a hatására emlékezünk.





Egy régen érzett íz miként idézi fel a gondtalan gyermekkort. Kutatása során 421 személyes történetet dolgozta fel és rendszerezte.

A megoszott történetek feldolgozása során létrehozott egy olyan rendszert, mely megmutatja a hasonlóságokat és közös pontokat. A projekt célja a dialógus elindítása, az emlékezés folyamatának segítése és a figyelem tudatosítása egy-egy íz kóstolásakor.

témavezető: Koós Pál, Földényi Irma

forrás: MOME

 




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A saját hang ereje

A saját hang ereje

Sosity Beáta MOMÉ-n készült diplomamunkája beszédfejlesztő applikáció sérült gyerekek számára

A MOME hallgatói is tudatosabban védik az alkotásaikat

A MOME hallgatói is tudatosabban védik az alkotásaikat

Az egyetemmel együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.

Városi dzsungel, egyensúly keresés és kísérleti lábbeli objektek

Városi dzsungel, egyensúly keresés és kísérleti lábbeli objektek

A MOME Divat- és Textiltervezési tanszékének idei MA diplomamunkái.

Hirdetés