Hirdetés
  • 2021-06-23 11:00
  • TÓ2
  •  /  A rovat támogatója:

Egy tökéletes, bioklimatikus pergola

A napellenzőkkel, pergolákkal és kültéri szerkezetekkel foglalkozó Pratic cég a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról híres. 

Hirdetés

A Pratic név ismerősen csenghet azoknak, akik már gondolkodtak komolyabb pergolákban, teraszárnyékoló rendszerekben. A napellenzők, pergolák és kültéri szerkezetek tervezésével és gyártásával foglalkozó olasz cég híres a minőségi megoldásairól és a merész innovációiról. Nemrég egy a maga nemében páratlan újdonságról számoltunk be. Most a bioklimatikus pergolák egyik csúcstermékét, a Brerát mutatjuk be szintén a hazai partnercég, az AR Home segítségével.

Ahogy a neve is mutatja, a bioklimatikus pergolákat az általuk biztosított teljesen természetes klimatikus kényelem jellemzi: vagyis a napsütés, az árnyék és a levegő optimális beállítása és finomhangolása. Mindezt automatikus, szenzoros rendszerrel felvértezve, hogy elég legyen egy klímaértéket megadnunk és a rendszer beállítja az árnyékoló lamellákat, lehúzza a textilárnyékolót (ha van) és erős szél vagy eső esetén tökéletesen lezár.

A Brera állítható napellenző lamellákkal rendelkezik, amelyek ideális szellőzést és hűvös körülményeket biztosítanak, egyszerűen kihasználva a természetes környezetben már jelen lévő elemeket: elsősorban a napot és a szelet. Ezek az alumíniumból készült lamellák akár 140 fokban is elfordulhatnak, és pontosan a változtatható dőlésszögük teszi lehetővé a fényerő és a levegőmozgás azonnali beállítását, ideális körülményeket teremtve a belső térben. Eső esetén a lamellák becsukódnak, mivel az esővizet a szerkezetbe integrált perem- és esőcsatornákba vezetik, így biztosítva a teljes védelmet.

A Pratic stílusával összhangban a bioklimatikus pergoláknak is van egy olyan alapvető kialakítása, amely megfelel a minőségi, egyszerű és hatékony napi használatnak. Az alumíniumból és a minősített anyagokból készült szerkezetek mind garantálják a tartósságot és kevesebb karbantartást igényelnek.

Egyediségre tervezve

A bioklimatikus pergolaszerkezetek a tervezők és designerek által létrehozott harmincnyolc színből álló exkluzív palettával testre szabhatók. A teljes festési folyamatot a vállalaton belül végzik, így minden munkafázist felügyelnek. A Pratic odafigyel a környezeti értékekre és az emberi egészségre, így a festési folyamatok során nem használ oldószereket. A Pratic által használt Tiger festékanyagok nagyobb ellenállást biztosítanak az UV-sugarakkal, a sóval és a nedvességgel szemben, a színek pedig hosszú időn keresztül ragyogóak maradnak.

A kiegészítőknek köszönhetően minden bioklimatikus pergolát egyedivé varázsolhatunk. A Slide Glass egy igazi ablak, amely nemcsak védelmet nyújt, hanem lehetővé teszi, hogy úgy élvezzük a táj szépségét, mint az otthonunkból. A Spot világítógondolák a burkolat lapjaiba süllyesztve, tetszőleges pozícióban elhelyezhetők, míg a beépített Raso napellenzők és a peremre helyezett RGB LED-es lámpák kifinomult vizuális hatásokkal nyűgöznek le bennünket.

A Brera család különböző típusait és mellette még több, érdekes Pratic árnyékolórendszert a hazai közönség is meg tud nézni, ki tud próbálni az AR Home bemutatótermeiben Mogyoródon a központban, Törökbálinton a Tó2-ben és Szegeden. Előzetes bejelentkezésre ingyenes szaktanácsadással várják az érdeklődőket.

Tovább a TÓ2 oldalára!
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Valóságos roham indult az okosbútorokért

Valóságos roham indult az okosbútorokért

Az MVM pályázatára 1200-an jelentkeztek, összesen négy oktatási intézmény kapott okosbútort.

MOME campus 2019

154 - 2019/6

A 154-es lapszám a MOME nagyszabású campusfejlesztéséről szól, és persze jóval többről is. Átláthatóságról, az építészeti divat ignorálásáról, kreativitásról, időről és persze a hallgatókról, akik szintén hangsúlyosan jelennek meg az idei hatodik OCTOGON magazin hasábjain. 

Calatrava képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban

Calatrava képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás Madridban

Először mutatkozik be képzőművészként a spanyol fővárosban.

Hirdetés