Hirdetés

Az üzemben modern csomagolóanyagokat fognak gyártani.

Jelentős mérföldkövéhez ért a debreceni DEUFOL üzem építése: a létesítmény elérte a legmagasabb pontját. Az üzemben modern csomagolóanyagokat fognak gyártani. A bokrétaavató ünnepségen beszédet mondott Papp László, Debrecen város polgármestere is. 

A Deufol-csoport múlt év tavaszán kezdte meg a működését Debrecenben, és jelenleg is fejleszti saját logisztikai parkját, melyben egy új üzemet épít fel a német csomagolóipari és logisztikai vállalat. A Déli Ipari Parkban zajló kivitelezés a tervek szerint halad, az építkezés elérte a legmagasabb pontját, mely alkalomból hagyományos bokrétaavató ünnepséget tartottak.

Jürgen Hillen, a Deufol-csoport pénzügyi igazgatója és a Deufol Hungary ügyvezetője, aki a járványhelyzet miatt nem lehetett jelen, a következő üzenetet adta át a résztvevőknek: „Nagyra értékeljük Debrecen városának támogatását, külön kiemelve a városvezetés, a Gazdaságfejlesztési Központ és a Déli Ipari Park Centrum segítségét annak érdekében, hogy sikeresen elértük ezt a mérföldkövet. Emellett köszönjük a Market-csoport kivitelezési tevékenységét, a Tecton mérnökiroda tervezési és a műszaki ellenőri teljesítését és a Bilfinger Tebodin vállalat erőfeszítését technológiai kérdésekben.”

Elek Gergő, a Deufol Hungary regionális operatív igazgatója a beszéde során kiemelte: „Nagyon örülünk annak, hogy a tevékenységünk folyamatosan növekszik az ideiglenes telephelyünkön, ahol a saját famegmunkálásunk időközben teljesen elindult. Nagyon várjuk már, hogy a logisztikai parkunk építése befejeződjön, és birtokba vegyük az épületeket. Miközben a létszámunk mostanra elérte a 20 főt, folyamatosan növekedni fogunk az új otthonunkban is. Várhatóan 2021 elejére elérjük a 100 főt, és további növekedést tervezünk a rákövetkező év végéig.”

A DEUFOL új logisztikai parkja várhatóan szeptember elején fog megnyílni, ami azt jelenti, hogy a teljes kivitelezés kevesebb, mint egy év alatt készül el a 2019 októberi kapavágási ünnepséget követően.

Papp László, Debrecen polgármestere kiemelkedő jelentőségűnek nevezte, hogy „a DEUFOL hétmilliárd forintos beruházással 120 új munkahelyet teremt Debrecenben, és további fejlesztésekben gondolkodik. Gazdaságvédelmi akciótervünk lényege a munkahelyteremtés. Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk a járvány előtt annak érdekében, hogy az egészség mellett a munkahelyeket is megvédjük. Ezért fejlesztjük tovább a déli iparterületet is, ahol jelenleg a belső úthálózat bővítése zajlik, és júniusban elkezdődik a terület északi részén, a 47-es főúton egy ötágú körforgalom megépítése is a Magyar Közúttal közösen.”

A Market Építő Zrt. kivitelezésében felépülő logisztikai és csomagoló központ a 148. munkanapnál jár, készültségi foka pedig elérte a 70 százalékot.

A szerkezet legmagasabb pontja 10,2 méteren található, ide került fel a bokrétaünnepség jelképének számító földlabdás facsemete, ami a későbbiekben az ipari csarnokhoz tartozó kertrész egyik fája lesz.

Az átlagosan 210 fő részére munkát biztosító építkezés során 1000 m3 betont és 53 tonna acélt beépítettek be a monolit vasbeton szerkezetbe, melyhez 596 darab előregyártott vasbeton elemet csatlakoztattak. A teljes vasbeton szerkezetre még 67 tonna acélszerkezetet állítottak fel. A Market több mint 50 alvállalkozó partnerrel szerződött eddig, köztük jelentős számmal térségbeli céggel. 

Szabó Dániel, a kivitelezésért felelős Market Építő Zrt. műszaki igazgatója köszönőbeszédében kiemelte, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzetben is minden projektben résztvevő szereplő kiválóan helytáll, a központ felépítése ütemterv szerint halad, és határidőn belül, jó minőségben készül a beruházás.
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Jógafürdő Debrecen mellett

Jógafürdő Debrecen mellett

Ember, jóga, természet és építészet viszonyait vizsgálja Horváth Anett diplomaterve. 

Fény és művészet segítségével tárul fel egy varázslatos világ

Fény és művészet segítségével tárul fel egy varázslatos világ

Debrecenben látható a nemzetközi hírű fényművészeti csoport, a Limelight egyedülálló tárlata.

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

A Market Zrt. végzi Debrecen gazdasági övezetének földmunkáit

Emellett Debrecen Észak-Nyugati Gazdasági Övezetének engedélyezési eljárását is a Market bonyolítja.

Hirdetés