Hirdetés

Iroda a szabadban

A Telenor a Covid-19 járványra reagálva kipróbálta, milyen, ha irodát épít a szabadba.

Hirdetés

A Telenor Ház tervezésekor jóval kevesebb kompromisszumot kellett kötnie a ZDA Zoboki Építészirodának, mint az átlagos irodaházak esetében, így az épület már akkor is jövőbiztos lett, amikor ez a fogalom még nem is létezett – ez időről időre bebizonyosodik, ahogy most, a koronavírus megjelenésére is tudott reagálni: mivel az épület mellett bőségesen van szabad terület, kialakítottak egy szabadtéri irodát, az Office Gardent, ahol könnyű betartani az egészségügyi szabályokat, miközben új élményt is jelent a dolgozóknak.

Céges színekre fújt raklapokból és szivacsokból alakított ki vagány kültéri irodát a törökbálinti székháza tövében a Telenor. Kültéri munkaállomásokat eddig is használhattak a dolgozók, de most újabb egységeket alakítottak ki, kimondottan a járványhelyzetre reagálva, méghozzá a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjai által tervezett kerti bútorokkal – írta a Realista.hu.

A szabadtéri beszélgetésben elhangzott, hogy az élet várhatóan visszatér majd az irodákba, hiszen a személyes kontaktust sosem pótolhatja tökéletesen az online kapcsolattartás, például csapatépítés csak személyes jelenléttel elképzelhető. Az első hullám után a biztonságos és vonzó munkakörnyezet megteremtése volt a cél, például az irodai terek rugalmasabbá alakításával, mondta Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR vezérigazgató-helyettese, a szabadtéri irodáról megjegyezve, hogy annak megvalósítása

„egy alulról jövő kezdeményezés eredménye, vagyis a vezetés fontosnak gondolta, hogy a dolgozókkal együtt alakítsák ki a rugalmas munkavégzési formákat.”

De – mint a beszélgetés során elhangzott – a terek mellett ugyanolyan fontos az ember is, vagyis a dolgozókkal folyamatosan törődni kell, hogy elkerüljék a kiégést, az elszigeteltséget, a magányt, mert a távmunka sem ideális mindenkinek. Ezentúl tehát még fontosabb lehet a személyesség, az irodai közösségi területek – foglalta össze Endrei-Kiss.

A beszélgetésen jelen lévő Fodor Dániel, Az Év Irodája verseny főszervezője megjegyezte: Sokan jelentős átalakulást jósoltak az irodaterekben, azonban az irodapiac jóval lassabban változik, mint például a lakáspiac. 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

Multifunkciós terek: a HubHub co-working irodája a Király utcában

A jó érzékkel kialakított terek elősegítik a jól működő innovatív közösség fejlődését, ezáltal pedig olyan munkakörnyezetet teremtenek, amelyben mindenki otthonosan érezheti magát.

Amikor a cég és az építész egy hullámhosszon van

Amikor a cég és az építész egy hullámhosszon van

A Hortonworks irodája.

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

Nem volt máshol hely, így a tetőn alakított ki munkaterületet egy japán építésziroda

A sűrűn lakott Japánban minden négyzetcentiméter számít.

Hirdetés