Augusztusban sem rendezik meg.

Az augusztus végére halasztott időpontban sem nyílik meg a 17. Velencei Építészeti Biennále: a nagyszabású kiállítást a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt csak 2021-ben rendezik meg, a 2021-es Velencei Képzőművészeti Biennálét pedig 2022-ben tartják meg.

A több mint hatvan ország részvételével meghirdetett Velencei Építészeti Biennále eredetileg május 23-án kezdődött volna, a koronavírus-járvány miatt azonban augusztus 29-re halasztották, változatlanul hagyva a november 29-i záró dátumot.

Mivel az egész világban fennálló egészségügyi válsághelyzet miatt az augusztus végi időpontra sem tűnt lehetségesnek a rendezvény megszervezése, a művek és a résztvevők hiánytalan utaztatása, a biennálét – Hasim Saris főkurátorral egyeztetve – a következő évre helyezték át. A kiállítás a tervek szerint 2021. május 22-től november 21-ig tart majd, jelentették be hétfőn a szervezők.

Ennek következtében megváltozott az 59. Velencei Képzőművészeti Biennále időpontja is: 2022. április 23. és november 27. között rendezik meg az észak-olasz városban.

A Velencei Biennále által meghirdetett többi rendezvénysorozat dátuma a tervek szerint már nem változik: a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 2. és 12. között, a Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált szeptember 14. és 24. között, a Velencei Nemzetközi Kortárszenei Fesztivált szeptember 25. és október 4. között, a Velencei Kortárs Táncfesztivált pedig október 13. és 25. között tartják meg.

A következő Velencei Építészeti Biennále magyar pavilonjában Kovács Dániel és Csóka Attila Róbert, Molnár Szabolcs, Smiló Dávid, a Paradigma Ariadné alapítói Othernity - Modern örökségünk újragondolása című kiállítása lesz látható; a projekt tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet.




Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

A koronavírus a Velencei Biennálénak is keresztbe tett

A koronavírus a Velencei Biennálénak is keresztbe tett

A kétévente, késő tavasztól látogatható építészeti kiállítás idén augusztus 29-én kezdődik majd. 

Üvegfallal vennék körbe a velencei Szent Márk-bazilikát

Üvegfallal vennék körbe a velencei Szent Márk-bazilikát

1,2 méter magas üvegfallal védenék az áradásoktól.

Elindult az Othernity honlapja

Elindult az Othernity honlapja

A Ludwig Múzeum sajtótájékoztatóján jelentették be a Velencei Biennále magyar pavilonjáról készült honlap elindulását.

Hirdetés