Hirdetés

A jövő már a küszöbön van.

Hirdetés

A BMW csoport bemutatta a világ első elektromos szárnyas repülőruháját, amivel valóra válhat az emberiség régóta dédelgetett álma, hogy a madarakhoz hasonlóan repülhessen. A BMW i divízió, a Designworks és az osztrák „repülőruha pilóta” extrémsportoló Peter Salzmann november 10-én, a #NEXTGen 2020-on, videóban mutatta be az innovatív technológiát. 

A #NEXTGen 2020 rendezvény célja a BMW portfóliójában megjelenő számos új fejlesztés bemutatása, amely az autókon túlmutatva olyan innovatív technológiákat és jövőképet is prezentál, melyek jellemzően az elektromos mobilitás területére koncentrálnak. Az Electrified Wingsuit by BMW i nevű elektromos, szárnyas repülőruhához egy rendkívül nagy teljesítményű, kompakt méretű és könnyű meghajtó és energiatároló tartozik, amely biztosítja az egyedülálló repülési élményt. 

A repülőruha elülső részébe beépített két propeller percenként körülbelül 25 000 fordulat/perc sebességre, együttesen 15 kW teljesítmény leadására képes, ami körülbelül öt percig biztosítja a repülést. Az elektromos meghajtórendszer a szárnyruha teljesítményének növelését szolgálja, a könnyebb siklás érdekében, ami nagyobb távolságok megtételét teszi lehetővé.

A videóban Salzmann elmondja, hogy indításkor a pilóta – az elektromos autókhoz hasonlóan – azonnali gyorsulást tapasztal, és a wingsuit segítségével akár 300 km/h-t meghaladó sebességet is képes elérni. A videóban Salzmann két másik szárnyruhás pilótával együtt Ausztria hegycsúcsai között repült, majd a repülés végén ejtőernyővel landoltak a kijelölt helyen.

(Forrás: Designboom)
 
Ha tetszett a cikk, és szeretnél előfizetni magazinunkra, itt teheted meg.

Kapcsolódó cikkek

Így fog kinézni a  2020-as dubaji világkiállítás magyar pavilonja

Így fog kinézni a 2020-as dubaji világkiállítás magyar pavilonja

A pavilon Magyarország gyógy- és termálvízkincsének bemutatására fókuszál.

Hogyan birkózik meg a zöldépítészet úttörője a karbonkibocsátással?

Hogyan birkózik meg a zöldépítészet úttörője a karbonkibocsátással?

Az ikonikus Bosco Verticale épületét a WorldGBC vette górcső alá.

Hirdetés